34 проекта на пловдивски организации и творци е финансирала Община Пловдив от началото на 2020

07 Авг 2020 15:21

34 проекта на пловдивски организации и творци е финансирала Община Пловдив от началото на 2020 по Компонент 3 „Гражданска активност“.

Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив съобщава, че прекратява приемането на предложения по Компонент 3 „Гражданска активност“. Сумата от 100 хил.лв., предназначени за т.нар. „малки проекти“, е вече изчерпана и Общината благодари за високата активност на пловдивските творци.

Припомняме, че с решение на Общински съвет – Пловдив сумата, гласувана за този компонент, част от Културния календар за 2020 г. възлизаше на 80 хиляди лева, което е с 10 хил. повече от предходната година. Отделно от това, към нея бяха прибавени още 20 хил. лева от реализирани икономии, поради отпадане на културни събития заради COVID – 19, свързани предимно с пътувания на наши творчески състави в чужбина. Така бюджетът по компонент 3 „Гражданска активност“ за 2020 г. стана 100 хиляди лева.

Няколко от проектите бяха реализирани и онлайн, в условията на изолация заради пандемията, а реализацията на други предстои до края на годината.

Main Menu