Магията на Небесния танц - на живо на Гребната база

08 Сеп 2020 13:51

Единственият дервиш в България Васил Тосев ще представи част от ритуала „Сема“ на открито в парк „Отдих и култура“ тази вечер (8 септември). Магията на небесния танц, който изразява вярата в безсмъртието на човешката душа, ще може да се гледа на входа на Гребната база пред ресторант „Нетуно“. Той е част от програмата на традиционната турска култура. Танцът на дервиша* ще постави началото на етно вечерите на различните общности този септември в Пловдив.

Публиката и гостите на вечерта ще имат възможност да опитат и от типичните за турската кухня „Истанбул кебап“, „Хасан паша кюфте“, „Арнаут джигер“, както и сладостта на турските ашуре, баклава и толумбички, приготвени по оригинални рецепти. Менюто на турската традиционна вечер включва още пооча със сирене, симид и цигара бюрек. Ястията ще бъдат приготвени от майсторът-готвач от Истанбул Оркун Колчак, със съдействието на City Chef’s.

Вечерта, която ще ни потопи в духа на Ориента е част от културния календар на Фондация „Заедно“ и се организира с партньорството на Сдружение „Йешилай“ България и ресторант „Nettuno“. От 19 часа домакините ще посрещнат гостите с шербет, а всеки посетител ще може да запази маса за вечеря с приятели или да поръча за вкъщи от специалния етно бар.

Срещите на етносите през септември е инициатива в подкрепа на каузата за мирно съжителство на всички народности в най-стария жив град в Европа. Началото на събитията ще бъде дадено от кмета на район „Западен“ Димитър Колев.

Main Menu