С концерт на Васил Петров, Хилда Казасян и Теодосий Спасов фондация събира дарения за финансово мотивиране на младите медици да останат в България

17 Сеп 2020 21:06

Благотворителен концерт на любими български изпълнители ще бъде официалното празненство по случай учредяването на фондация „Млади медици за България“ /ФММБ/. Управителният съвет на фондацията и нейният председател д-р Динко Младенов канят всички, които са съпричастни на каузата за финансово мотивиране на младите специалисти да останат да работят в родината, да заповядат на 22.09.2020 г. /вторник/ от 18 часа в зала С.И.Л.А., ул. „Тракия“ 50, гр. Пловдив.

Водещ на тържеството е актьорът Николай Сотиров, присъстващите ще могат повече от час да се наслаждават на изпълненията на емблематичните Васил Петров, Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Живко Петров квартет, Йордан Тоновски квартет и др.

Организаторите ще са благодарни, ако вместо с подаръци и цветя, хората подкрепят благородните цели на фондацията финансово - на място или чрез банкова сметка: Фондация „Млади медици за България“, Банкова сметка: BG31UBBS80021098963140, Банка – ОББ.

На официалното откриване на ФММБ на 22 септември са поканени представители на местната и държавната власт, посланикът на САЩ в България Н.Пр. Херо Мустафа, дипломати, депутати, неправителствени организации, представители на бизнес и културен елит. В церемонията ще се включат част от първите бенефициенти на фондацията.

Доброто здраве на нацията е по-ценно от най-голямото богатство - за да се реализира това трябва първо обществото да разбере, че може да получи качествено здравеопазване в страната си и второ младите специалисти да повярват, че могат да бъдат оценени тук, както морално, така и финансово. Като начало фондация „Млади медици за България“ ще подпомага с половин основна заплата на млад лекар на месец специалисти на възраст до 35 години, учещи и/или работещи вече медицина, дентална медицина, фармация, медицински сестри, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори, зъботехници и инструктори по хранене.

Първите 25 бенефициента ще получат ежемесечна финансова подкрепа от по 500 лв. още от октомври 2020 г.

Във връзка с епидемиологичната обстановка са взети безпрецедентни мерки за защита от коронавируса в зала С.И.Л.А., с дезинфекция на въздуха и повърхностите. По време на самото тържество ще работи ефективна анти-Ковид дезинфекция на въздуха, посредством иновативни уреди със закрито кварцово излъчване, а гостите ще са настанени на необходимата дистанция.

Повече информация за фондация „Млади медици за България“, за дарителите и бенефициентите, може да се види в сайта www.mm4bg.com.

Main Menu