Международният фестивал на поезията „Орфей – Пловдив“ 2020 – на живо и с лайв стрийм

23 Сеп 2020 10:09

 

 

Третото издание на Международния фестивал на поезията „Орфей – Пловдив“ 2020 се открива с представяне на 12-те участници, поетическо четене и промоция на романа „Излязох“ от Митрополита на Европейската епархия на Македонската православна църква Отец Пимен на 24 септември, четвъртък, от 18 часа в Малката базилика на Пловдив.

На 25 септември от 10.30 часа ще има Писателски форум също в двора на базиликата. Темата на дискусията между поети, ученици от Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, студенти и докторанти от ПУ „П. Хилендарски“ е „Фигурата на Орфей – между мита и мига“.

Вечерта на 25 септември от 18 часа, отново в Малката раннохристиянска базилика на Пловдив, е церемонията по награждаването и заключителното четене.

Носете си маски, местата са ограничени заради изискванията за публични мероприятия в условията на COVID-19, но възможност за общуване с гостите ще има и в двора на базиликата, а и из нощен Пловдив.

Всички официални събития от фестивала ще се излъчват онлайн в реално време на https://www.facebook.com/plovdivonline , така че може да ги гледате през мобилните си устройства или компютри.

Акцент в тазгодишния фестивал е днешната поезия и проза на Република Северна Македония.

Специални гости, извън 12-те поети в програмата, са Отец Пимен, Митрополит на Европейската епархия на Македонската православна църква със седалище Малмьо, Швеция, автор на светски носталгично-любовен роман, както и директорът на Културно-информационния център на Р. Северна Македония – драматургът Сашко Насев.

Main Menu