Михаела Филева със страхотен концерт на Летния театър /снимки/

05 Окт 2020 19:33

С бурни аплодисменти бе посрещата от публиката на Летния театър поп звездата Михаела Филева. Тя изпя своите хитове, като младите й почитатели припяваха танцувайки. По-късно младата изпълнителка покани на сцената маестро Максим Ешкенази, който представи своя оркестър.

В програмата бяха включени любими саундтракове от филмите "Индиана Джоунс", "Карибски пирати", "Устсайдска история" и други. Под формата на забавни въпроси и игри маестрото проведе малък образователен урок за подрастващите.

Първа на сцената излезе Михаела Филева с музикантите Васил Крумов – китари, Красимир Тодоров – клавишни, Александър Обретенов – бас китара и Васил Вутев – барабани. Хитовете „Инкогнито“, „Латино сеньорита“, „Родана с късмет“ и „Опасно близки“ прозвучаха в красиви лайв версии, но това беше само първата приятна емоция за публиката. Последва плавен преход към симфоничната част от концерта с изпълнението на „Нова страница“ в акомпанимент на пиано, след което на сцената излезе оркестърът с диригент Максим Ешкенази, който поведе публиката през потайностите на класическата музика. Към тях се присъединиха баритона Валери Турманов и сопраното Йоана Кадийска. Любими класически произведения и филмова музика прозвучаха в изпълнение на симфоничен оркестър и тримата талантливи солисти. Почитателите на Михаела Филева се насладиха на красивото звучене на емблематичната балада „И аз съм тук“ в акомпанимент на щрайх, както и на новата оркестрация на песента „Приливи и отливи“, с която концерта трябваше да завърши. Публиката категорично отказа да приеме, че концертът е свършил и аплодира бурно своите любимци, които се завърнаха на сцената за още два биса.

Младите хора с удоволствие слушаха и арии от класически произведения, като "Кармен" от Бизе и др. Публиката активно се включи и в последното изпълнение на оркестъра, като направи "светеща вълна" под палката на маестро Ешкенази.

Автор: Екатерина Кючукова

Main Menu