Драматичен театър ще изненада публиката със „Закуска в Тифани“ /снимки/

16 Окт 2020 12:52

Първата за сезона премиера на голямата сцена на Драматичен театър е „Закуска в Тифани“ по романа на Труман Капоти. Постановката ще се състои на 19 октомври. Тя беше представена от директора на Драмата Кръстю Кръстев. "Осъществихме една хрумка и мечта, която смятах още от началото, че ще се получи. Целият екип на театъра ще изненада зрителите на „Закуска в Тифани“ много приятно. Това представление може стане едно от любимите на нашата публика.", каза Кръстев. Екипът, който е работил по представлението, каза, че е най-трудното им се струвал невъзможно да пресъздадат духът на Ню Йорк. Направата на декорите са били по-сложни и динамични от тези на "Одисей". 

Драматургът Александър Секулов, който е автор на драматизацията на романа, казва, че "във време, когато светът е спрял, правим спектакъл за момиче, което се определя като „пътничка“, и това е светла ирония, че нищо не спира. А в свободата и красотата има прелъстителна сила, която ни обезоръжава, но и ни дава кураж и надежда, и ни прави малко тъжни."

"За първи път правя такъв спектакъл – радостен и светъл, лек и ефирен, – казва режисьора Диана Добрева, – и за първи път в него заедно са киното и театърът.  

Спектакълът спазва сюжета на романа, за което е подписан договор с фондацията за правата на Труман Капоти, и така се разминава с холивудския филм - легенда с Одри Хепбърн в ролята на Холи. (Филмовата роля първо е предложена на Мерилин Монро, но тя отказва) Спектакълът няма нищо общо с филма, казва Диана Добрева, всичко е само по романа. Костюмите, декорът, атмосферата на Ню Йорк от 50-те години.

В пловдивската постановка ролята на Холи се изпълнява от Климентина Фърцова, студентка в НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков, избрана след кастинг от над 100 кандидатки.

Main Menu