ДВГ „ПЕЕЩИТЕ КОТЕНЦА“ С НОВ ВИДЕОКЛИП ЗА ДЕНЯ НА БУДИТЕЛИТЕ

01 Ное 2020 09:57

 

ДВГ „Пеещите котенца“ засне нов видеоклип в навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември. Той излиза в интернет пространството и ще зарадва меломаните. Вокалистите на детската формация с много артистизъм и настроение записаха една от любимите си песни „Шарени балони“, създадени от композитора Невена Кючукова.
Снимките на видеото се проведоха в Цар-Симеоновата градина. Малките таланти вложиха сърцата си и въпреки умората по време на видеозаснемането, усмивките озаряваха лицата им. Трима са солистите в новото видео – Мария Плякова, Виктория Пенева и Божидар Стоянов. Те са участници в множество конкурси и фестивали и носители на престижни награди.
„Шарени балони“ е един от хитовете в репертоара на „Пеещите котенца“. Песента е създадена преди 15 години от Невена Кючукова по време на участие на вокалната формация в международен музикален фестивал. „Тогава забелязах на гала-концерта какво щастие за децата предизвикаха балони, разпръснати в езерото на комплекса, където се провеждаше конкурса. Така спонтанно се появи вдъхновението за създаването на песен. Интересно е, че тогава сред членовете на моята група бяха порасналите вече „Пеещи котенца“, а сега известни поп звезди от музикалните формати „X faktor“ и „Гласът на България“ Стефани Илиева, Алекс Георгиев и Данчо Рангелов, както и музиканта Йордан Вичев“, споделя композиторът на детска музика. Тя уточни, че аранжимент на песента прави Димитър Димитров, който е бил неин студент от АМТИИ. Невена Кючукова посочи, че се радва една от любимите песни на нейните възпитаници да бъде заснета. „Преди повече от 10 години екип на телевизия „Евроком България“ засне първия клип на „Пеещите котенца“ „Мяу-мяу, котенце“ и оттогава се радва на милиони почитатели в страната и чужбина. Мисля, че чрез новото видео ще предадем емоцията на българските деца, ще донесем радост и настроение на меломаните по света“, коментира Невена Кючукова. Тя допълни, че благодари на родителите на децата от вокалната формация, които са прегърнали идеята и са участвали при реализацията на снимачния процес.
Новият видеоклип на „Пеещите котенца“ вдъхновява участниците в него за следващи продукции с най-новите песни на вокалната формация.

 

 

 

Детска вокална група „Пеещите котенца” е създадена през 1998 г. Тя е първата и единствена в Пловдивска област авторска вокална група за деца от 3 до 9 години. Нейният създател е автор на над 100 детски песни, стихове, мюзикъли, приказки. Децата от „Пеещите котенца” имат привилегията първи да изпълняват най-новите песни на композитора Невена Кючукова и да ги запишат в звукозаписно студио. Те се чакат с нетърпение и от малчуганите в страната. „Пеещите котенца” музицират прекрасно и имат добро сценично поведение. По-голямата част от вокалистите продължават да се занимават с музика, пеят и свирят на различни музикални инструменти в Англия, Германия, Италия, Испания, Австрия, Швейцария и др. държави по света. Част от песните на Невена Кючукова са включени в учебни помагала за деца от предучилищна и начална училищна възраст. За приноса си в музиката и в обучението на деца е призната от Съюза на композиторите в България, от преподаватели от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив, НМА „Панчо Владигеров“ – София, ПУ „Паисий Хилендарски“. През 2016 г. е отличена с диплом за принос във вокалната педагогика от журито на международния музикален конкурс „Art stars“ с председател Хайгашод Агасян. Призът е присъден за това, че ръководителят на ДВГ „Пеещите котенца“ открива за музиката таланти, за дългогодишната й творческа дейност с деца, които продължават своята музикална кариера в страната и по света и за създадените от нея детски песни, стихове, мюзикъли и приказки

Main Menu