51 винарски изби и производители на храни участват в Дефиле на младото вино

08 Ное 2020 13:21

 

51 винарски изби и производители на храни участват в 12-то издание на Дефиле на младото вино, което ще се проведе от 13 до 15 ноември в Стария град.

39 са производителите на вино, които ще представят своите продукти в дефилето. Локациите, в които ще могат да се дегустират млади вина и био продукти, подходящи за тях са 14 – къщите „Бирдас“, „Георгиади“, „Балабанова“, на Иван Черноземски, Иконна сбирка, Граждански клуб, Етнографски музей, „Алафрангите“, резиденция „Тракийски стан“,
„Филипополис“, галерия „Златю Бояджиев“, „Енчо Пиронков“, „Георги Божилов - Слона“, аптека „Хипократ“. Ще участват и производители на мед и пчелни продукти от дружество „Акация 1899“. Тази година новите участници в дефилето са 15. Със свои щандове ще се представят Университетът по хранителни технологии и Медицинския университет.

„За нас е приоритет здравето на посетителите и участниците в Дефилето. Взели сме необходимите мерки и сме приобщили като партньор Медицински университет - Пловдив, чиито студенти ще се грижат за нормалното протичане на събитието“, посочи председателят на Съвета по туризъм в Пловдив инж. Любозар Фратев. Той уточни, че навсякъде ще има и дезинфектанти. „Всяка година към дефилето има интерес от участници и посетители. Факт е, че и тази година има 15 нови фирми, които ще представят своите продукти, а гостите ще имат възможност да се насладят на нови български и чуждестранни вина, както и на традиционната българска храна“, допълни инж. Фратев. Той апелира посетителите да спазват мерките, препоръчани от Министерството на здравеопазването.

По традиция Дефилето ще стартира от площада пред Община Пловдив в 13 часа. Ансамбъл „Тракия“ и Бог Дионис ще поведат посетителите към началото на феста на площада пред катедралния храм „Св. Богородица“ в Стария град, където в 14 часа ще бъде отворена първата бъчва младо вино на винарската изба – златен медалист от предходното издание. След официалното откриване с наздравица всички посетители на фестивала ще имат възможност да дегустират над 200 вина и хранителни продукти на участниците.

Дефилето на младото се провежда в Стария Пловдив и се организира от Съвета по туризъм със съдействието на Община Пловдив и Университета по хранителни технологии.

 

Автор: Екатерина Кючукова

Main Menu