Печат на тази страница

IN MEMORIAM! На 1 март ни напусна маестро Янко Павлов

02 Мар 2021 10:11

 

На 1 март 2021 г. ни напусна маестро Янко Павлов, създател, художествен ръководител и двигател на любимата на няколко поколения пловдивчани, Вокална формация за стари градски песни "Пловдивски ритми". Отиде си само месец, преди да навърши достолепните 90 години!
„Пловдивски ритми“ е един от съставите, които дълги години работят към отдел "Любителско творчество" в дирекция "Култура" на община Пловдив.
Формацията е създадена от ентусиасти през 1997 г. Това са пенсионери, обединени от любовта към хубавата българска песен. Под диригентството на своя създател Янко Павлов, двайсетина мъже и жени запяват стари градски песни в четириглас под съпровод на китара и акордеон.
Две години репетират в читалище "Христо Ботев", а от 2000 г. попълват голямото семейство на художествените колективи от Градския дом на културата при Дирекция "Култура" на община Пловдив.
От времето на своето създаване до наши дни, „Пловдивски ритми“ развиват изключително наситена концертна дейност, участват във многобройни фестивали, от които винаги се завръщат с първи награди и пеят на почти всички общоградски чествания. Репертоарът става все по-богат и разнообразен, като освен стари градски песни, включва и патриотични песни, песни с морска тематика и съвременни авторски песни.
Формацията има студийни записи в радио Пловдив, радио Веселина, излъчвания по БНТ - Канал Пловдив, ПОТВ, ТВ "Евроком България" и ТВ Скат.

Маестро Янко Павлов оставя своята следа в историята на Пловдив и в спомените и сърцето на всеки, до когото се е докоснал. Ще го помним като безкрайно добър, фин, вдъхновяващ и талантлив човек, обичащ Пловдив!
Мир и светлина на духа му! Дълбок поклон!
Служителите на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на община Пловдив скърбят заедно с близките на маестро Янко Павлов за безвъзвратната загуба!
Ние всички знаем колко силна е болката от загубата на близък и скъп човек и колко трудно се преодолява. Но знаем и колко ценна е подкрепата в труден момент!
Светло да е на душата ти, Маестро!

Погребението е днес, 2 март, в 15.30 часа на Католическите гробища в Централен гробищен парк, гробното поле се намира непосредствено зад църквата.

Main Menu