Печат на тази страница

Премиери, ново българско кино и любими класики на 16-то издание на София Филм Фест в Пловдив

15 Мар 2021 14:50

На 17-ти март (сряда) за 16-ти пореден път ще започне пловдивското издание на София Филм Фест в Lucky Дом на киното. Кинопанорамата ще открие в 18:30 часа новият филм на Камен Калев - “Февруари”, част от официалната селекция на фестивала в Кан. София филм фест в Пловдив се провежда със съдействието на Община Пловдив.

Специални видео-обръщения до фестивалните зрители в България ще направят някои от режисьорите – Вим Вендерс, Милчо Манчевски (Преди дъжда), Тони Палмър (Вангелис и пътуването до Итака), Мохсен Махмалбаф (Кандахар) и Фолкер Шльондофр (Тенекиеният барабан).

27-те заглавия от програмата на фестивала са организирани в три категории. В категорията ПРЕМИЕРИ  са включени  безспорният фаворит за чуждоезичен „Оскар“ на Томас Винтенберг - „Още по едно“ с Мадс Микелсен„Сибир“ на гостувалия в Пловдив режисьор – Ейбъл Ферара и  участието на Уилям Дефо„Човекът, който си продаде кожата“ с Моника Белучи„Пътищата на живота“ с Хавиер Бардем и Салма Хайек, „Туве“ на Зайда Бергрот, посветен на прочутата художничка и писател Туве Янсон, „Сузана Андлер“ на Беноа Жако с Шарлот Генсбур, и носителите на Сребърни мечки - “Ундине” и “Никога рядко понякога винаги”.

В категорията НОВО БЪЛГАРСКО КИНО освен откриващият “Февруари”, ще видим още три съвсем нови родни заглавия – „Уроци по немски“ с Юлиян Вергов и Стефка Янорова, „Житие“ с Иван Бърнев и Любов Любчева, и дългоочаквания филм за Петя Дубарова – „Петя на моята Петя“.

В категорията ФИЛМОВИ КЛАСИКИ пловдивските киномани ще могат да се насладят на дигиталните копия на 12 обичани заглавия от любими режисьори. Сред тях са “Алис в градовете”, “Париж, щата Тексас” и “Буена Виста Сошъл Клъб” на Вим Вендерс, “Извън закона” на Джим Джармуш, “Празненството” на Томас Винтенберг, “Стик N3” на великия Ким Ки-дук, “Вангелис и пътуването до Итака” на Тони Палмър.

В тази рубрика ще можем да видим още номинирания за Златна палма през 2001-ва година “Кандахар”, носителя на 4 Оскар-а за 1982-ва година “Огнените колесници”, култовия “Пинк Флойд: Стената” и още интересни заглавия.

Продажбата на билети започва от днес, 12 март, 16:00 на касата на Lucky Дом на киното (понеделник – петък 16:00 – 21:00ч, събота и неделя 10:30 – 21:00 часа) , на ул. Гладстон 1, Дом на техниката или онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билета - 8/6 лв (за студенти и пенсионери 6лв), карта за 5 прожекции – 35 лв.

Поради ограниченията, свързани с пандемията, местата са ограничени.

Main Menu