Печат на тази страница

Герасим Георгиев - Геро в "Между два стола" и между две жени на пловдивска сцена

08 Апр 2021 13:59

Драматичен театър "Стефан Киров", град Сливен гостува в Пловдив а с постановката "Между два стола" на Рей Куни. Главната роля в пиесата изпълнява популярният комедиен актьор Герасим Георгиев – Геро. На сцената му партнират Николина Янчева, Вяра Начева, Ивайло Гандев, Августин Демерджиев, Димитър Марков.

"Между два стола" ще се играе на 5 май 2021 г. от 19:00 часа в Дом на културата „Борис Христов“.

Режисьор на спектакъла е бившият зам.-министър на културата Васил Василев. От трупата твърдят, че това е най-касовата постановка на Сливенския театър през последните 30 години. А на Геро тя донесе първата му театрална награда - “Любимец 13”, в Димитровград. Сценограф е Милена Стоянова.

"Между два стола" е типична пиеса на ситуациите. Така че, дали таксиметровият шофьор Джон (в ролята - Герасим Георгиев –Геро) се намира в Лондон, София, Пловдив или Сливен, той се опитва да се справи с трудното положение „между два стола" и да направи правилния избор. Джон е женен едновременно за две жени, които живеят в два различни квартала, в два различни апартамента. Всичко върви наред, когато една вечер той закъснява да се прибере. Естествено – и двете му съпруги звънят на полицията. Естествено и от двата полицейски участъци се отзовават. Естествено Джон трябва да отговори и на двете повиквания. От тук нататък възникват куп комични и абсурдни ситуации, от които Джон се опитва да се измъкне.,

Билети се продават на касата на МаскАрт в ДК „Борис Христов“.

Main Menu