III-тото издание на Национален проект „Аз съм българка!” с премиера в Пловдив

10 Май 2021 10:13

 

На 11 май (вторник) от 18:00 ч. в Балабанова къща (дълбока зала) ще се представят фотоизложбата и документалния филм на премиерното III-то издание на Националния проект „Аз съм българка!”. Събитието е част от тържествата, посветени на 170 години от първото честване в Пловдив на делото на Светите братя Кирил и Методий. Откриването на изложбата ще бъде съпътствано от изпълнения на музикалния гост - Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева” при ЦПЛР ОДК – Пловдив.
„През изминалата 2020-та година в района на Римски стадион (като част от Празници на Стария град) гостува II-то издание на проекта и видяхме колко положително бе възприета експозицията „Аз съм българка!”. Авторът - фотографът Радослав Първанов съставя всеобхватната картина на България чрез образи на съвременни българки, посветили се на приемствеността в опазване на духовното и културно наследство. Създаденото партньорство се надгради и сме радостни, че премиерата за България на най-новото, III-то издание, е в Пловдив и то на 11-ти май. Българската жена е била най-силният крепител на вярата и духовността, възпитавайки поколенията в дух на просвещение и грамотност, затова гостуването на проекта „Аз съм българка!” отправя много послания към зрителите.”. - споделят домакините от ОИ „Старинен Пловдив”.
Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив.
Достъпът се осъществява при спазване на актуалните за страната противоепидечини мерки. Изложбата продължава до 06.06.2021 г., входът е свободен.

Main Menu