ВАСИЛ ПЕТРОВ НАПИСА ПЪРВИЯ СИ СУАНДТРАК – ЧУЙТЕ ГО НА 22 ЮНИ НА ЛЕТНИЯ ТЕАТЪР

16 Юни 2021 14:15

 

 

Ако животът ти беше филм, какъв щеше да е неговият саундтрак? Васил Петров си задава този въпрос започвайки работа по създаването на няколко филмови теми, които той решава да включи в симфоничното си турне. Композира саундтрак към неговия филм, т.е. към неговия живот. Три авторски теми ще може да чуете за първи път на живо в симфонични оркестрации с джаз трио по време на концерта му „SymphoNY way” 2 на 22 Юни на сцената на Летния театър Бунарджика от 20:30ч.

Васил Петров - “Винаги ме е вълнувала филмовата музика и особено композитори като - Джон Уилямс, Лало Шифрин, Джери Глодсмит, Алън Силвестри и други майстори на филмовата музика. Винаги съм искал да се занимавам и с това и паднемията ми даде тази възможност. Дано да ми се отдава.“

Освен филмовите теми на Васил Петров, на концертите слушаме и новият му албум – LOVE SONGS Vol.1, както и знакови композиции, като филмовите теми - Schindler's List (Списъкът на Шиндлер), Smile на Чарли Чаплин, Feelings на Морис Албърт, Love story (Where Do I begin) на Франсис Лей, боса нова темата The Girl from Ipanema, поп класиката Can`t take my eyes of off you. Включва версия на песента на Стинг - Fragile, и великолепен прочит на Бийтълс - Something, Yesterday и Michelle. Дюк Елингтън и ориенталският му джаз стандарт Caravan също присъства в аранжимент на Христо Павлов, както и хитовете на Синатра - My Way, Strangers in the night, New York, N.Y. и някои изненади. Всички те в симфоничен прочит на Врачанска филхармония с джаз трио с талантливите музиканти - Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев(бас китара) Кристиян Желев(ударни). Диригент е Христо Павлов, а специален гост солист е виртуозната цигуларка и носител на множество световни и престижни награди – Зорница Иларионова. Аранжиментите в програмата са дело на Ангел Заберски младши, Румен Тосков – Рупето, Васил Спасов и Христо Павлов.

Билети от касата на МаскАрт, във всички каси на Ивентим – билетен център пред община Пловдив, в туристически информационен център на пл. „Римски стадион”, билетна каса на Античен театър, в Градски дом на културата „Борис Христов” и др., както и онлайн в мрежата на ивентим.

Всички концерти ще се проведат при пълно спазване на разпоредбите за отстояние и вход на Министерство на здравеопазването. Местата са силно ограничени, при спазване на противоепидемичните мерки и 50% капацитет на залите.

Main Menu