Танцовият пърформънс „Are You Alive?“ гостува в Пловдив

21 Юни 2021 12:37
 
 
Движенческа творба-в-процес Are You Alive?  задава вечни въпроси, които обаче днес звучат с повишена трудност. Какво ни движи? Накъде се движим? Как се движим?
През преживяването и осъзнаването чрез хореографски подходи и звукови пейзажи ще търсим и изследваме отговорите за начина ни на живот и съществуване, заедно и поотделно.
Танцът е начин на оцеляване. Танцуваш, движиш се, за да оцелееш. Важно е как да оцеляваме, но още по-важно е да знаем как да живеем. Много страхове произтичат от инстинктите за оцеляване и те често определят нашето поведение. Да се освободим от тези страхове е да прехвърлим значението от оцеляването към живота, което е почти задължително, особено за онези, които се окажат в “привилегировано” положение да живеят във физически безопасна / защитена среда.
Зрителят е всъщност участник в пърформънса и  поставен в плаваща, подвижна, нестабилна позиция (обикновените седалки биват заменени с топки за сядане), която сама по себе си е хореографско изпитание и визуална среда. Изборът как и дали да задвижва или да не задвижва обекта (неговото кинестетично огледало), през което той бива неминуемо осъзнат за своето собствено тяло, допринасят за въплътено съ-преживяване.
Представлението имаше своята премиера на 17 Октомври 2019 г. в рамките на MOVING BODY FESTIVAL, Варна, България, но след COVID мерките успява да достигне и до други места в страната – Долни Чифлик, с.Воден – Ямбол, Бургас, София, Пловдив
 
Танцовият пърформънс „Are You Alive?“ гостува в Пловдив на 
26.06. | 19:00 часа   
Пловдивски културен институт (ПКИ) – ул. Иван Перпелиев 5
Билети – Рецепция ПКИ - 0884777050

Main Menu