Руската посланичка пя с хор „Турецкий“ пяха „Моя България“ /снимки +видео /

24 Юни 2021 21:35

40 градусовата жега не спря стотици пловдивчани да се изкачат на Бунарджика и да се веселят на концерта на хор „Турецкий“. Специално за концерта в Пловдив беше дошла и посланикът на Русия Елеонора Митрофанова. Тя поднесе цветя заедно с хора на паметника Альоша, а после на концерта пя с тях и „Моя страна, моя България“.

Концертът започна с химна на Европа, но с руски текст.

Мъжкият хор беше придружен от изящните гласове на дамската формация SOPRANO и заедно предложиха на публиката истински музикален театър със собствена оригинална режисура, певческо, актьорско и хореографско майсторство.
Концертът е от световното турне на групата под надслов UNITY SONG. Това е уникален музикален маратон на руската формация, който хвърля мост между 21 страни и обединява с песните си различни времена и пет поколения по целия свят.
Турнето минава през площадите на десетки европейски и азиатски столици и големи градове – не само у нас, то ще мине и през Париж, Мадрид, Любляна, Виена, Братислава, Ташкент и др. От 2018 до 2022г. то е обиколило площадите на 16 страни – и всеки концерт е помогнал за приятелството и културните връзки между световните столици.
UNITY SONG е под мотото „Музика за мир и здраве”. Музикантите отбелязват, че актуалността на подобни събития тази година е специална. Музиката лекува! Въпреки факта, че сега на концертите повечето зрители са с маски, ние все още виждаме тяхната реакция - през техните очи, жестове, аплодисменти. Чувстваме взаимност. Те се нуждаят от този еликсир!” - споделят солистите на хора.
UNITY SONG е проект на правителството на Москва, подкрепен от Министерството на външните работи на Руската федерация и Obshchee Delo (lit.: Common Cause) Foundation.
„Хорът на Турецкий“ се е създаден от Михаил Турецкий през 1990 г. Уникалният формат и изпълнителското майсторство на неговите солисти, чиито вокален диапазон обхваща четири и половина октави са в основата на световния им успех, завладял най-големите концертни зали - от Кремълския Дворец, до Роял Алберт Хол в Лондон, Карнеги Хол в Ню Йорк и още 100 зали в други страни. Многогласието, вокалните диалози, необичайната сценография и танците на певците са визитната картичка на ансамбъла. Широката репертоарна гама на хора предлага музикално удоволствие за всеки вкус и тържество на духа, когато и където да чуете „Хорът на Турецкий”.

Main Menu