„Черната кутия“ представя в събота BLUE INK , Enya Belak на Flota Institute от Словения

02 Юли 2021 08:57

 

 

15-ият Международен фестивал за театър и съвременен танц "Черната Кутия", който стартира официално на 29 юни се провежда на пет отделни дати през месец юли. Ще бъдат представени танцови и театрални спектакли от Италия, България, Словения, Чехия и Австрия.

Партньори на 15-то фестивално издание са Община Пловдив, Министерство на Културата, Италиански културен институт, Посолство на Австрия, КЦМ 2000 АД, Драматичен театър – Пловдив, Държавен Куклен Театър – Пловдив.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 година.

 

В събота - 3 юли /събота/, от 19:00 ч. в Драматичен театър - Пловдив, Камерна зала ще видим

BLUE INK , Enya Belak / Flota Institute. Словения

 

Blue Ink се занимава с темата за границите; пространствени, физически и лични. Фокусира се върху бюрократичните усложнения, които оформят човешкото настояще.

 

*Не забравяйте да се подпишете със синя писалка, тъй като това е единственият възможен начин да се определи легитимността на вашия подпис.

 

Flota Institute е създаден през 2001 г. от танцьора и хореограф Matjaž Farič. От 2006 г. Flota организира Front @ Contemporary Dance Festival, базиран в Мурска Собота, като по този начин допринася за децентрализацията на съвременния танц в Словения. През последното десетилетие развива силни международни партньорства и участва в мрежата Dance Explorations Beyond Front @, създадена с подкрепата на Европейската комисия.

Еня Белак е базиран в Лондон режисьор, хореограф и артист. Работата й обхваща различни артистични практики и дисциплини, които се преплитат. Тялото се превръща в основен изследователски фокус на нейната работа, отразяващ опита й в съвременния танц и хореография.

 

След като завършва Goldsmiths University of London с магистърска степен по режисура, Еня създава и участва в много проекти. Участва в SPACE between (пърформанс, фотографска и видео изложба), Еня режисира музикални видеоклипове и като създател на видеосъдържание работи и с известната европейска мрежа за съвременен танц Aerowaves.

Еня е носител на The Ksenija Hribar, Award for a perspective dancer и Golden insignia of Meta Vidmar award от Културната асоциация на Словения за изключителната й отдаденост към съвременния танц.

 

Хореография: Enya Belak

Участват: Jerca Rožnik Novak, Gábor Ivanov

Драматургия: Eva Posedel

Звуков дизайн: Lou Barnell

Светлинен дизайн: Janko Oven

Костюми: Andrej Vrhovnik

Фотография и видео: Aadhar Gupta

Копродукция с: Flota, zavod, Murska Sobota, Plesni Teater Ljubljana

С подкрепата на: Ministry of Culture and Municipality of Ljubljana

 

Blue Ink е представян на: Tanzhafen festival 2019, Австрия

Носител на Special mention: 40 winks selection на Aerowaves

Main Menu