Пловдивската група „Пеещите котенца“ с бронзово отличие от арт фестивала СЕЗОНИ 2021 – Бургас

05 Юли 2021 13:11

 

ДВГ „Пеещите котенца“ спечелиха бронзово отличие от арт фестивала СЕЗОНИ 2021 – Бургас. Част от новия състав на вокалната формация направи своя дебют на престижния конкурс за млади поп и рок изпълнители и бяха най-малките участници. Те представиха песните „Шарени балони“ и „Лято на море“ по текст и музика на своя ръководител Невена Кючукова. Пловдивските вокалисти завладяха публиката в експозиционен център „Флора“ и популярната Тони Димитрова, която бе член на журито. Наградата за 3-то място в конкурса им бе връчена от младия пианист, аранжор, диригент и композитор Георги Милтиядов, който тази година издаде своя албум, озаглавен „Целувка в нощта“.
При дуетите и триата за първи път на сцена излязоха 3-годишните „Пеещи котенца“ Любодара, Цветомира и Дария, които изпълниха „Бау-бау, куче“ и „Папагал“. Журито им присъди поощрителна грамота и им пожела да имат още много успешни изяви. При вокалните групи с първи награди „Сезони“ и „С песните на Стефан Диомов“ бяха отличени квартет 4TOPS oт Несебър.
Талантливата вокалистка на „Пеещите котенца“ Теодора Прахова за първи път се представи като индивидуален изпълнител в конкурс. Тя изпя „Мечо Дискотечо“ и „Зайче дългоушче“ и спечели грамота за добро представяне в първа възрастова група, където конкуренцията бе изключително оспорвана.
Едно пораснало „Пеещо котенце“ Стефани Илиева, печелила GRAND PRIX от фестивала „Сезони“, беше в ново амплоа. Тя е вокален педагог на 7-годишната Тея Недялкова от София, която бе отличена с втора награда в първа възрастова група при индивидуалните изпълнители.
Над 200 млади таланти от 22 града участваха в арт фестивала „Сезони 2021“, който се проведе в експозиционен център „Флора“ на Морската градина в Бургас. В него се включиха възпитаници на музикалните школи от София, Пловдив, Бургас, Несебър, Варна, Поморие, Карнобат, Стара Загора, Сливен, Асеновград, Хисаря и др. Те бяха оценявани от жури, чиито членове бяха Стефан Диомов, Тони Димитрова, Владимир Спасов, Мария Чернаева и Георги Милтиядов. В програмата на арт форума бяха включени конкурси по изобразително и приложно изкуство, фотография, мултимедия и др. За първи път се проведе и конкурс за млади актьори, оценявани от известния актьор Тончо Токмакчиев. Организатори на фестивала са Община Бургас и Народно читалище „Пробуда-1880“ - Бургас.

Main Menu