„Камерна Сцена Пловдив“ представя "Some Story"

24 Авг 2021 17:27

 

„Камерна Сцена Пловдив“ представя "Some Story" на 26 август от 21.00 ч. в Сцена №2 на БезистенЪ (бивши Бар Конюшните) в Стария град.

Това е четвъртия авторски албум на саксофониста Димитър Льолев, записан в края на януари 2019г. с музикантите: Михаил Йосифов – тромпет, Александър Логозаров – китара, Дейвид Бъркман – пиано, Борис Таслев – контрабас, Борислав Петров – барабани.

В „Песен за Гери“ свири тромбонистът Вили Стоянов.

„Писах музиката специално за тези музиканти, знаейки, че те могат да я изсвирят. Когато се събирахме на репетиции, се оказа, че не е чак толкова лесно да сложим нотите, да излезе музиката и да звучи по този начин, по който е в крайния вариант. Те са прекрасни музиканти. Свирим заедно, познаваме се. За много от нещата, когато съм писал за тромпета – някакви неистови скоци например – не съм се притеснявал, защото зная, че Мишо ще ги изсвири с лекота. Ако е имало ритмически моменти, които съм ги чувал и искам така да ги направя, но би възникнал въпросът дали няма да стане малко сложно, си казвам: „Момчетата ще го изсвирят така, че няма въобще да звучи сложно.“ Когато зная за кои хора пиша, това ме освобождава да пиша по-спокойно и мисълта ми да върви по-леко, без да се съобразявам дали пиесите ще могат да станат, дали ще са удобни или не.“, споделя Димитър Льолев в свои интервюта при представянето на албума.

Main Menu