Лука Шулич: Очаквам с нетърпение концерта на Античния театър, публиката беше велика!

26 Авг 2021 07:14

Суперзвездата Лука Шулич, съосновател и член на прочутото 2CELLOS, идва в Пловдив на 7 септември със своето специално шоу за виолончело и пиано LIVE SUMMER 2021. Виолончелото му ще бъде акомпанирано от младия български пианист – изгряваща световна звезда Евгени Генчев. Шулич даде кратко интервю за PlovdivskiNovini.bg.

 

 

 

Концерти след COVID-19, как ви се отрази пандемията?

 

Пандемията засегна много силно концертите на живо и целия музикален бранш. Той беше най-силно засегнатият. Беше много трудно да намерим начин да изнасяме концерти на живо. Затова съм много щастлив, че това лято имам концерти, много по-лесно е през лятото да се свири на открито и да се спазват мерките за безопасност. След всички тези месеци съм наистина щастлив, че съм отново на сцената.

 

 

С какви очаквания сте от концерта на Античния театър? Музикантите казват, че има нещо магично в концертите на това място..

 

Очаквам с нетърпение да се върна на Античния театър в Пловдив, защото свирих там преди години като част от 2CELLOS и помня великолепната публика, обстановката и красивия театър. Наистина искам да се върна в Пловдив. Публиката беше велика миналия път, а сега ще бъда там с местния герой – пианиста Евгени Генчев, и заедно с него ще направим магия на това чудесно място.

 

 

Би ли казал няколко думи за самия концерт. Какво ще ни свирите?

Концертът ни е цяло музикално пътуване из най-красивата музика -  от класиката, през филмовата музика и накрая рок енд рол. Това е едно пътешествие и хората ще се приберат вкъщи, пълни с различни емоции, с позитивна енергия, с адреналин. Сигурен съм, че публиката ще се радва на шоуто ни.

 

 

Как избрахте да ви партнира младият пианист Евгени Генчев?

Срещнах Евгени преди 11 години. Той учеше в Кралската музикална академия в Лондон и ние веднага се свързахме, и като приятели, защото бяхме две момчета от Балканите, а също и като музиканти. Свързахме се и на лично, на музикално ниво – защото имахме еднакви страсти и вкусове към музиката, еднакви виждания, еднаква силна енергия, едно и също чувство за хумор. Знаете – ние балканците трябва да се поддържаме.

 

 

Как се появи идеята да правите интерпретации на поп и рок парчета на виолончело. Каква е историята?

Tова вече е стара история. Всичко започна, знаете, преди 10 години с 2CELLOS. Искахме да създадем нещо ново, нещо вълнуващо с всички възможности, които дава този велик инструмент – виолончелото. С него можеш да направиш всичко! Също да се направи нещо, което да привлече младата публика не само към класическата музика, но и към челото - този уникален инструмент.

 

 

Кога да очакваме отново да се събере 2CELLOS?

Ние вече обявихме излизането на шестия ни албум, което ще се случи през септември. Следващата година тръгваме на световно турне, което ще започнем от САЩ през март- април, след това през Европа и останалата част на света.

 

 

Какво ви предстои след концертите в България?

Следващото най-важно е албумът ми и турнето с 2CELLOS. Но междувременно работя по мой солов проект. Искам следващата година да издам мой солов албум и да продължа със соловите ми концерти.

 

Main Menu