Печат на тази страница

Да живее фестивалът: „Сцена на кръстопът” започна със зрелищен спектакъл на Пловдивския театър

11 Сеп 2021 13:26

 

„Дами и господа, особено ми е приятно да бъдем заедно тук – в Драматичния театър, на откриването на 25-ото издание на „Сцена на кръстопът” Искам да благодаря за прекрасните мигове и години, които дали, за да стане този фестивал това, което е. Благодаря на всички, които са част от създаването му, и за усилията да го организирате“, каза Здравко Димитров по време на откриването на есенния театрален фестивал.
Кметът на Пловдив излезе на сцената заедно с директора на Драматичния театър Кръстю Кръстев, директор на фестивала, и програмния директор Росица Обрешкова.
Тя припомни думите на великия Стефан Данаилов, който преди 25 години заедно с кмета Спас Гърневски, в едни трудни времена, даде началото на фестивала: „На дълъг път се тръгва с добри приятели”.
„Радвам се, че „Сцена на кръстопът” запази своите приятели – Община Пловдив, Министерството на културата, Драматичния театър, меценатското семейство - козметична компания „Роза Импекс”, КЦМ, Строителна компания „МАИ-ГРУП” ЕООД, Атаро Клима, Ондулин. Най-много благодаря на вас – публиката, че през тези 25 години стоите до нас, пълните театралния салон и аплодирате артистите”,каза Обрешкова.
После заедно с Кръстю Кръстев заедно обявиха: „Да живее фестивалът!”.
И той заживя с един шеметен спектакъл на Драматичен театър-Пловдив – „Укротяване на опърничавата”, който си струва публиката да види.
Пищен, цветен и много необичаен с изразните си средства разказ за любов и страст, спектакълът пренася действието на цирковата арена, а актьорите правят чудеса, за да създадат подобаващо настроение.
След финалните аплодисменти режисьорът Стайко Мурджев получи наградата на „Сцена на кръстопът” за дългогодишното участие и вяра в идеите на фестивала.
Днес форумът продължава с „Шекспирин по време на пандемия” по Уилям Шекспир. Спектакълът е на Малък градски театър „Зад канала”. Режисьор е Теди Москов, а ролите изпълняват Леонид Йовчев, Бойко Кръстанов, Владимир Димитров, Мак Маринов, Георги Кацарски, Иван Петрушинов, Светлана Янчева, Христина Караиванова, Каталин Старейшинска, Атанас Чопов.
Всички събития във фестивала се провеждат при спазване на актуалните здравни мерки – 50 процента посещаемост и носене на маски.

Main Menu