Пореден успех за пловдивския талант - тромпетистът Георги Грозев!

20 Сеп 2021 14:12

Между 8-12 септември в Лече, Италия се проведе първото издание на Salento Brass Festival, в което участие взе пловдивският тромпетист Георги Грозев. Георги се включи и в майсторския клас на проф. Андреа Луки - първи тромпетист в националния оркестър "Santa di Cecilia" в Рим. Пътуването се осъществи с финансовата подкрепа на Фондация "Пловдив 2019, чрез програма "Полети" "(за финансово подпомагане на млади таланти от Пловдив за изява в творчески и професионални конкурси, форуми, майсторски класове и други).

В майсторския клас участие взеха възпитаници на различни консерватории в Италия, Англия, Швеция, Белгия. Той се провежда под патронажа на Общината в Лече, Асоциация "Musica e..." и Консерваторията "Tito Schipa" - Лече. Майсторският клас завърши с концерт на ансамбъл тромпети, под диригентството на маестро Луки, в който се включи и изтъкнатият италиански цигулар Алесандро Куарта. Програмата включваше произведения от: Бах, Хендел, Бизе, Джоплин, Пиацола, Бакарак, Куин, Уилиамс, Мориконе, Рота и се представи пред италианската публика в историческия център на гр. Лече.

 

Няколко дни след завръщането си в родния Пловдив, Георги отново пое на път. Той замина за Белгия, където ще продължи образованието си в Консерваторията в приказно красивия град Гент.

 

На добър час, Георги! Очакваме още много новини за твоите успехи!

 

 

Талантливият тромпетист Георги Грозев е носител на тазгодишната награда “Добрин Петков” за високи творчески постижения на Националното училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков". Той е излъчен като победител от педагогическия съвет на училището.

Носител е на десетки награди от национални и международни конкурси, сред които: Абсолютната Първа награда от Международния конкурс "Golden Classical Music Awards" - Ню Йорк, Първа награда /двукратно/ от Международния конкурс за тромпетисти - Стара Загора, Абсолютната Първа награда от Международния конкурс "Grand Prize Virtuoso" – Брюксел. Два пъти е победител в категория „Изкуство“ на годишните награди за талантливи деца на фондация „Енчо Керязов“, отличен е и в инициативата „Успелите деца на България“, организирана от фондация „Димитър Бербатов“. Носител е на приза „Олга Камбурова“, присъден му от екипа на предаването „Алегро виваче“ на програма „Хоризонт“ като част от наградите „Музикант на годината“ 2018.

През юли Георги получи пpecтижнaтa нaгpaдa „Taлaнт нa дeceтилeтиeтo“, ĸoятo мy бe вpъчeнa нa тъpжecтвeнa цepeмoния-cпeĸтaĸъл „Hoщ нa звeздитe“. Cъбитиeтo ce пpoвeдe в Aнтичния тeaтъp в Πлoвдив, в пpиcъcтвиeтo нa пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и cъпpyгaтa мy.

 

Main Menu