Печат на тази страница

Приятелски концерти на таланти от Пловдив и Одрин

01 Окт 2021 10:35

Музиканти от Пловдив и Одрин ще свирят заедно на 1 и 2 октомври на Римския стадион, на стълбите на Каменица, край фонтаните в Цар-Симеоновата градина и в хотел „Рамада Тримонциум“.

Денят на музиката, 1 октомври събира за съвместни концерти таланти от НУМТИ „Добрин Петков“, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и Държавната консерватория при Тракийския университет в Одрин.

Началото на музикалната инициатива ще бъде дадено на 1 октомври в 17.30 часа с клавирен концерт в хотел „Рамада Тримонциум“. Участие ще вземат д-р Серхан Кюнгерю – пиано и пловдивски ученици. Концертът на откритата сцена край Пеещите фонтани е с начален час 21. Публиката ще чуе струнно трио от Държавната консерватория в Одрин, ансамбъл ударни инструменти „Престо“ с ръководител Пенчо Пенчев – НУМТИ „Добрин Петков“ и академичния народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев към АМТИИ.

Две са музикалните прояви на 2 октомври. Концертът под мотото „Пловдив заедно“ включва трио духови инструменти от Одрин и дуо тромпети от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев". Началото е в 12.30 часа, стълбите на Каменица.

Финалният концерт ще бъде вечерта на 2 октомври от 18 часа на сцената на Римския стадион. Диригенти са проф. Ахмет Хамди Зафер и доц. Пламен Първанов. Гост-изпълнител ще бъде цигуларят Мичо Димитров.

Свързани статии (по етикет)