Печат на тази страница

Приятелски концерти на таланти от Пловдив и Одрин продължават и днес /снимки/

02 Окт 2021 09:13

Музиканти от Пловдив и Одрин стартираха концертите посветени на Денят на музиката. Съвместните концерти са на таланти от НУМТИ „Добрин Петков“, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и Държавната консерватория при Тракийския университет в Одрин.

Вчера почитателите на музиката се насладиха на клавирен концерт с участие на д-р Серхан Кюнгерю – пиано и пловдивски ученици. След това музикалният празник продължи на откритата сцена край Пеещите фонтани. Публиката се насладина на звуците на струнно трио от Държавната консерватория в Одрин, ансамбъл ударни инструменти „Престо“ с ръководител Пенчо Пенчев – НУМТИ „Добрин Петков“ и академичния народен хор с диригент проф. д-р Костадин Бураджиев към АМТИИ.

Днес са две музикалните прояви на 2 октомври. Концертът под мотото „Пловдив заедно“ включва трио духови инструменти от Одрин и дуо тромпети от АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев". Началото е в 12.30 часа, стълбите на Каменица.

Финалният концерт ще бъде вечерта на 2 октомври от 18 часа на сцената на Римския стадион. Диригенти са проф. Ахмет Хамди Зафер и доц. Пламен Първанов. Гост-изпълнител ще бъде цигуларят Мичо Димитров.

Main Menu