One Dance Week се завръща с програма oт 6 продукции от различни държави

04 Окт 2021 11:52

След едногодишна пауза, ONE DANCE WEEK се завръща в Пловдив с програма oт 6 зашеметяващи продукции от Гърция, Франция/Египет и Италия. Между 9 и 24 октомври на сцената на Дом на културата “Борис Христов” ще видим спектаклите НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ на Димитрис Папайоану, ИТМАРАГ на компанията на френския мултидисциплинарен артист Оливие Дюбоа, ТОЧКА НА ИЗЧЕЗВАНЕ на Катерина Андреу, LARSEN C на гръцкия хореограф Христос Пападопулос, ТОЧКА НА ИЗЧЕЗВАНЕ на Александрос Вардаксоглу/Дафин Антониаду и ГРАЦИИ на звездата на италианската танцова сцена Силвия Грибауди.

Достъпът до спектаклите на ONE DANCE WEEK 2021 ще става с валиден ЦИФРОВ КОВИД СЕРТИФИКАТ НА ЕС / EU DIGITAL COVID CERTIFICATE. QR кодът върху сертификата ще бъде сканиран на вход, преди проверката на билетите. Допълнителна информация ще намерите тук.
Всички закупени билети важат автоматично за новите дати на спектаклите, без необходимост от презаверяване. Допълнителна информация ще намерите тук.

Билети в продажба ще намерите в мрежата на EPAYGO и на касите на EasyPay в цялата страна. В продажба ще намерите и лимитирано количество комбинирани уикенд билети на цена от BGN 40. Препоръчва се предварителното им закупуване.

 

ONE DANCE WEEK 2021 | ПРОГРАМА:

НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ / TRANSVERSE ORIENTATION
ДИМИТРИС ПАПАЙОАНУ (ФОКУС ГЪРЦИЯ)
9, 10, 11 и 12 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов”

Тринадесетото издание на фестивала ще бъде открито с дългоочакваното представяне на новия спектакъл на Димитрис Папайоану в рамките на 4 поредни дати - 9, 10, 11 и 12 октомври. След близо две години пауза, Папайоану се завръща на голямата сцена с НАПРЕЧНА ОРИЕНТАЦИЯ – интензивно двучасово преживяване, в което осем зашеметяващи изпълнителя преобразяват реалността. Смятан за един от най-значимите артисти на съвременната танцова сцена, Папайоану ще представи новия си спектакъл в Пловдив непосредствено след премиерата в Париж и преди премиерното му представяне в Лондон.
Билетите за 9 и 10 октомври са разпродадени, а оставащите билети за 11 и 12 октомври ще намерите тук.

ИТМАРАГ / ITMAHRAG
Компания Оливие Дюбоа (Франция)
15 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов”

 

На 15 октомври френският хореограф Оливие Дюбоа ще представи в Пловдив движението и ритъма на Египетската революция. ИТМАРАГ е необикновен мултидисциплинарен спектакъл, посветен на новото поколение египтяни, което се бунтува и иска гласут му да бъде чут. ИТМАРАГ е експлозия, която идва, за да ни покаже, че промяната е възможна, а енергията за нея - достатъчна.

ВЪЗЕЛ ЦЕПЕЛИН / ZEPPELIN BEND
Катерина Андреу (ФОКУС ГЪРЦИЯ)
16 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов”

Младият хореограф Катерина Андреу е един от най-ярките гласове на съвременната гръцка танцова сцена. На 16 октомври тя ще представи в Пловдив новия си спектакъл ВЪЗЕЛ ЦЕПЕЛИН - дует, който свързва в едно цяло танц, движение и звук, докато търси скритите истини за свободата и реалността. Спектакълът носи името на симетричния възел цепелин, използван за свързването на два края, Андреу споделя, че тълкуването му може да бъде както метафорично - като духовно свързване, така и буквално - като възел.

LARSEN C
Христос Пападопулос (ФОКУС ГЪРЦИЯ)
22 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов”

Пейзажи, тела и звуци се появяват и изчезват, приближават се и се отдалечават. Движенията на танцьорите се сливат със светлината, пространството и публиката. Новата продукция на младата звезда на гръцката танцова сцена Христос Пападопулос LARSEN C e многопластово преживяване, което цели да отведе зрителя на медитивно пътешествие към дълбините на съзнанието.

На пръв поглед измамно семпла творба, LARSEN C се съсредоточава върху упоритото изследване на ритмичните нюанси на движението, докато човешкото тяло се превръща в метафора на абстрактни понятия като “вселена” „време“ и „живот.

ТОЧКА НА ИЗЧЕЗВАНЕ / VANISHING POINT
Александрос Вардаксоглу & Дафин Антониаду (ФОКУС ГЪРЦИЯ)
23 октомври 2021 - Дом на културата “Борис Христов”

ТОЧКА НА ИЗЧЕЗВАНЕ съществува на границата между въображаемото и мрачната реалност. Спектакълът е първата хореографска колаборация между Дафин Антониаду и Александрос Вардаксоглу, в която младите гръцки хореографи търсят вдъхновение както във визуалното, така и от киното и съумяват да включат ясни препратки в цялостната атмосфера и звуков пейзаж на спектакъла.

ГРАЦИИ / GRACES
Силвия Грибауди (Италия)
24 октомври - Дом на културата “Борис Христов”

Можем ли да дефинираме красотата? ГРАЦИИ e спектакъл на италианския хореограф и преподавател Силвия Грибауди, в който тя излиза на сцената заедно с трима мъже в търсене на красотата. В своите опити те ще изпадат в нелепи ситуации и смешни моменти. И ще откроят един важен детайл – една шега е добра, когато има кой да я схване. Носител на наградата на Danza&Danza за най-добър италиански спектакъл, ГРАЦИИ ни предизвиква да се посмеем, да се приемем и да се обикнем такива, каквито сме.

Main Menu