За втора година концерт на формация „Жарава“ ще звучи на Petrojazz в Санкт Петербург

04 Ное 2021 16:28

 

Новото време, в което светът се бори с пандемията диктува своите условия и Международният фестивал Petrojazz ще се проведе онлайн за втора година. На живо от 5-7 ноември ще се изявят известни музиканти от Санкт Петербург, както и джаз и блус звезди от Америка, Чехия, Великобритания, Франция, Дания, Унгария, България, Латвия и Армения.

Пет часа на ден, три дни, от 17:00 до 22:00 ч. московско време, ще звучи музика на живо в голямо разнообразие от стилове: бибоп, фънк, блус, фюжън, ритъм енд блус, соул и кънтри. Много страни подкрепят най-петербургския фестивал - Petrojazz, и се гордеят с участието на своите музиканти в него. Благодарение на Интернет Petrojazz ще дойде във всеки дом, навсякъде по света тази година. ще видим и чуем: Евгени Ламба е известен петербургски блусмен, един от най-добрите китаристи в Русия. Smooth Kats - само момичета в готин джаз! Постоянни членове на Petrojazz.

Continuum Quintet е друг проект на един от най-добрите пианисти на Санкт Петербург Денис Кирилов, в който участват също толкова известни музиканти - Павел Чижик, Филип Мещеряков, Михаил Леничко. Pilsner Jazz Band е жив оркестър от Чехия, който е подготвил специален концерт за Petrojaz, с подкрепата на Чешкия център в Москва. Шест различни ансамбъла от Дания, осигурени от Датската джаз асоциация и Датския културен институт. Подкрепени от Forum for Culture Engagement, САЩ, ще се изявят различни американски изпълнители, представящи голямо разнообразие от стилове, от традиционна "американска музика" до кънтри музика.

 

Студентската формация ЖАРАВА от Пловдив, България, под ръководството на известния музикант Владимир Величков, отново ще представи славянския народен джаз-фънк, на който всеки зрител ще иска да танцува. Фестивалът започва на 5-7 ноември. Пловдивската формация „Жарава“ е включена в програмата за 7ми ноември, когато акцентът е международната програма. Поканени са като най-изявена и харесвана от публика и зрители, група. Ще бъде излъчен записа от миналата година, който започва с поздрав от Кмета на Пловдив Здравко Димитров към участниците и публиката на фестивала и към кмета на Санкт Петербург.

 

Гледайте „Жарава“ на Международният фестивал Petrojazz 2021 на следните линкове:

https://tv.mail.ru/sankt_peterburg/channel/2919/172205186/

https://vk.com/festival_petrojazz

http://petrojazz.ru/

Main Menu