Печат на тази страница

Трима пловдивчани с наградата "За хората с добри сърца"

30 Ное 2021 19:27

 

Изпълнителният директор на фондация „Помогни на нуждаещите се” Георги Найденов връчи на трима изявени пловдивчани наградата „За хората с добри сърца“ - Александър Държиков, председател на Общински съвет Пловдив, поетът и публицист Иван Есенски и художничката Елица Николова-Гигова.

Наградата се присъжда на личности, допринесли със своята обществено-полезна дейност за хуманното развитие на гражданското общество.

Десетки души от целия свят са досегашните носители на отличието през 23 годишната му история. Сред тях са спасителите на българските деца в река Лим, кметът на Ню Йорк Рудолф Джулиани, както и собственикът на чилийската спасителна фирма, която спаси от гибел 33-мата миньори в Чили.

Награждаването се състоя в Общински съвет Пловдив.

Първият медал получи председателят на ОбС Пловдив Александър Държиков. Лично Георги Найденов му връчи отличието с думите: Вие се отличавате с полезната обществена дейност. Трябва да продължавате да помагате на хората.

"Благодаря за отличието. Не съм очаквал да получа този медал. С тези призьори се познаваме и сме работили през 2019 година по редицата мероприятията на Европейската столица на културата. Старая се в живота си да правя добро, ако мога да го направя.", заяви Александър Държиков.

 

Main Menu