"Дел Падре“ закри празничната програма на община Пловдив за 24 май

25 Май 2022 15:41

 

 

Обичаната група "Дел Падре“ зарадва пловдивските фенове на хубавата и гореща музика с микс от фламенко ритми, съчетани с традиционен български и балкански фолклор в последния от концертите, организирани от община Пловдив, в празничния 24 май.

На сцената на пл. „Стефан Стамболов“, пловдивчани и гости на града се насладиха на виртуозните изпълнения на музикантите: Христо Коликов-Падре - вокал, китара, Цветан Андреев - китара, вокал, Симеон Леонидов – перкусии и Калин Жечев – клавишни.

Вече 11 години "Дел Падре“ даряват почитателите си с радост от живота в чист вид. "Дел Падре“ са обединени около една обща страст – испанската музика. Всяка среща с тяхната музика пренася публиката в слънчева Испания или романтична Куба. Концертите на бандата са своеобразно пътешествие из целия испаноезичен свят. През всички тези години, испанската музика е прекрасно допълнена и от автентичния звук на български кавал.

"Дел Падре“ не се страхуват да експериментират и да смесват брилянтно класическите пиеси за китара с горещите фламенко ритми, пленителните иберийски мелодии и българската фолклорна музика. Така вече 11 години те създават приказката, която разказват на все по-многобройните си почитатели из цяла България. Завладяващите ритми на музиката, покоряват всеки гост на концертите им .

Създателят на пламенната формация - Христо Коликов- Падре е организатор и на традиционния за Пловдив, китарен фестивал - GuitArt Festival, който се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града. Тазгодишното издание ще се състои през месец октомври.

Main Menu