Пловдив става сцена на Театъра на сенките от Балканите

25 Май 2022 15:47

 

За два дни Пловдив става сцена на Театъра на сенките от Балканите. Древното изкуство с над 500-годишна история ще оживее със спектакли на актьори от Гърция и Турция. Гостуването на трупите на Одиссеас Канлис от Солун и Дениз Каралар от Истанбул започва на 26 май с театрално-артистичен празник на открито.

От 16 до 18 часа в Цар Симеоновата градина /Виенски павилион/ малки и големи ще се срещнат с актьорите, ще разиграват и ще изработват заедно с тях уникалните плоски кукли за Театъра на сенките. Музика, танци, изненади и награди очакват всички, които споделят празника, организиран от Сдружение „Артевизия“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив.. На официална церемония ще бъдат отличени и победителите в Конкурса за детска рисунка „Любим герой от приказки и пиеси“.

Празничният маратон продължава на 27 май с театрални спектакли – подарък за пловдивчани. От 16.00 часа в Дома на науката и техниката е спектакълът на актьорите от театър „Карагьозис“, Гърция. В 17.30 часа започва постановката на гостите от театър „Карагьоз“, Турция.

Зрителите и на двете представления ще се потопят в магията на сценични образи и герои от цял свят чрез образователния филм „В света на театралните кукли“.

Всички прояви са по проект „Балкански Театър на сенките в Пловдив“. Събитието е част от Културния календар на града за 2022 година.

Вход свободен!

 

Main Menu