"Черната Кутия" закрива 16-тото си издание с представление на един от най-интересните артисти на унгарската театрално-танцова сцена – Рита Гоби

10 Юни 2022 15:29

В събота е последния спектакъл от програмата на Международния фестивал за театър и съвременен танц "Черната Кутия" в Пловдив. Партньори на 16-то фестивално издание са Министерство на културата, Община Пловдив, Италиански културен институт, Посолство на Австрия, Унгарски културен институт , КЦМ 2000 АД, и Драматичен театър Пловдив.

„Черната Кутия“ се осъществява с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

На 11 юни от 19 часа в Камерна зала на Драматичен театър Пловдив ще бъде показано ефектното представление "Freestyle" на един от най-интересните артисти на унгарската театрално-танцова сцена – Rita Góbi. Родена в Нови Сад, Сърбия и завършила Унгарската танцова академия в Будапеща. През 2006 Rita Góbi основава компания Góbi Dance. Оттогава е създала съвременни танцови постановки, интерактивни представления за деца и е участвала в различни интердисциплинарни проекти. Работата на Rita Góbi може да се опише като смела, експериментална и прецизно хореографирана. Комбинацията от движения, музика, визуални ефекти и светлини създават футуристичната атмосфера на нейните изпълнения.

Игралното поле на " Freestyle" е оживено от физическото присъствие на две героини - Рури и Рита. Това състезание не е за скорост или за победа. В "Freestyle" участничките се борят със собствените си тела, а не една с друга.

11 Юни /събота/, 19 ч.

Драматичен Театър Пловдив - Камерна зала

Официално закриване

Freestyle

Компания Rita Góbi Dance - Унгария

Танц: Ruri Mito (JP)/Fanni Esterházy & Rita Góbi

Хореография: Rita Góbi

Музика: Dávid Szegő

Светлинен дизайн: Pavla Beranová (CZ)

Осветител: Péter Kiss

Драматургия: Anna Zsigó

Асистенти продукция: Lena Hashimoto (JP) & Liliána Maros

Креативен продуцент: Ágnes Bakk

с финансовата помощ на: Budapest Spring Festival, Performing Arts Japan, Creative Europe Programme (i-Portunus), Life Long Burning, Workshop Foundation, Sín Culture Centre, MOHA - Orkesztika Foundation, Ministry of Human Resources, National Cultural Fund, The Saison Foundation.

Фото: Péter Peti, Marcell Piti, Bálint Hrotkó

Гостуването се осъществява с подкрепата на Унгарски Културен Институт.

Main Menu