Микрокосмос пред кино Космос

15 Юни 2022 15:42

 

 

Този петък, на 17 юни, представяме работата на Дария Пугачова, която идва в Пловдив в рамките на общинската резидентна програма CONTEXT AiR 2022.
Заповядайте да се запознаете с художничката и да гледате нейния филм „Микрокосмос“, който ще се прожектира пред сградата на бившето кино „Космос“ на ул. Гладстон.

 

Програма на събитието:
17.30 – Среща и разговор с художничката в клуб „Фарго“
19.00 – Прожекция на филма „Микрокосмос“ пред входа на бившето кино „Космос“

Вход свободен
Работен език – английски

„Микрокосмос“ (2021) е 40-минутен филм, заснет изцяло в двора на пост-съветски квартал в Полтава (Украйна). Дворът на този квартал е във филма един мини модел на Вселената. Преоблечена като астронавт художничката събира различни детски спомени и мечти от жителите на квартала и символично ги изстрелва в космоса като част от неин пърформанс.

Дария Пугачова е художничка и активистка от Киев, Украйна. През 2013 – 2019 свири на барабани в женското трио Панивалкова. След като музикантките се разделят, Дария се потапя в полето на съвременното изкуство с нейни видеа и пърформанси. В нейните проекти Дария използва различни практики за включване и участие, с които да приобщи общностите, с които работи. Нейният артистичен подход е в присъствието на артиста и директното взаимодействие с публиката в публичното пространство.

На срещата в Пловдив художничката ще разкаже повече за изкуството си, за опита и впечатленията си по време на престоя си в България и участията й в различни събития в София, Велико Търново и Габрово.

Дария Пугачова участва в програмата CONTEXT AiR 2022 в Пловдив като извънреден резидент със съдействието на Община Пловдив и благодарение на финансовата подкрепа на фондация „Зингер-Захариев“.

Main Menu