Градът пулсира с фестивалът Plovdiv Vibes| ПРОГРАМА 10 дни, 5 локации и множество артисти

16 Юни 2022 08:39

 

Plovdiv Vibes 2022 стартира този петък (17ти юни)! Фестивалът, част от Културния календар на град Пловдив, е синергичен, комплекс от културно-развлекателно съдържание в различни форми и формати (музика, танц, приложни и сценични изкуства, художествено творчество и др.)

Основната локация на Plovdiv Vibes 2022 е новоизграждащата се зона за събития на открито Plovdiv Stage Park в подножието на Младежки хълм, където през 10-те дни на фестивала ще се проведат множество концерти, театрални постановки, танцови пърформанси, работилници и уъркшопове.

Plovdiv Vibes обхваща и различни периферни зони на града, като стимулира културните прояви в парковете: Лаута и Рибница; Хълмовете: Бунарджик и Младежки; Гребна база. В зоните извън централна градска част, публиката ще се включи различни творчески и развлекателни дейности. През седмицата, всеки желаещ ще може да се включи в открити тренировки, и спортни активности, които ще се проведат на територията на Гребна База. Те ще се осъществят в партньорство с инструктори и треньори от спортен „комплекс Сила“. Хълм Бунарджика пък ще е домакин на творчески работилници и демонстрации на различни традиционни занаяти, представени от утвърдени майстори в областта, които ще дадат възможност на поколенията да се докоснат до автентични техники. На територията на Парк Лаута ще се проведат „Градски приключения“, а екипът на Аварийно спасяване – Пловдив“ ще демонстрира оказване на Първа Долекарска Помощ. Откритата сцена на парк Рибница се превръща в територия на театъра и смеха, като в рамките на фестивала жителите на Район Северен ще могат да посетят Stand Up Comedy.
Даваме тласък на фестивала с богата музикална програма. На Vibrant Stage в подножието на Младежки хълм, публиката ще чуе любимите DJ, банди и изпълнители: Denitza, Elen – Melformator, ПРОГГ, INDY, Axel, Le Push, Weirdo. По време на фестивала, сцената е домакин и на театрални постановки за деца и възрастни, етюди, късометражно кино, работилници по актьорско майсторство, представяне и открити уроци от танцови школи, зумба и йога. Зоната е терен и на различни творчески работилници за малки и големи, Quest Games – семейни игри, лекция за компостиране и работилница за рециклиране на хартия, лекция и дискусия – гражданско общество, кулинарни демонстрации и изложби. Очакват ни 10 дни, изпълнени с културно съдържание и артистицизъм.

Main Menu