FLOR RIBEIRINHA на танцовия фестивал /снимки+ видео /

27 Юли 2022 14:02

 

Повече от 25 години културната асоциация Flor Ribeirinha работи за опазването, поддържането, защитата и разпространението на автентичната бразилска култура, и по специално Siriri и Cururu, както и други форми като Boi Bumbá, Frevo, Samba и т.н.

Flor Ribeirinha е основана в град Куяба, щата Мато Гросо в Бразилия, в историческата общност, наречена Сао Гонсало Бейро Рио, където асоциацията се грижи за опазването на традициите, свързани с празниците на светци, производството на глинени съдове и типични храни и напитки.

От 2010 г. групата Flor Ribeirinha е гастролирала на Американския континент, посещавайки страните Перу, Парагвай и Аржентина. В партньорство с Бразилската федерация за народни изкуства - FEBRARP BRASIL Flor Ribeirinha участва в големи международни фолклорни фестивали в Европа, включително във Франция - Мартиг, Монтоар и Конфоланс, в Италия - Тарченто, Апиро и др., а през 2016 г. се състезава в "Cheonan World Dance Festival" в Южна Корея, завоювайки престижното 2-ро място. През 2017 г. групата участва в един от най-големите конкурси за изкуство и култура - „18th Festival of Buyukçekmece“ в Турция, представяйки шоуто MATO GROSSO DANÇANDO BRASIL, с което представя традиционните бразилски танци с многобройните и характерни нюанси, ритми и жестове.

Main Menu