Б.Т.Р. свири „Мюзикъл и Рок“ в Лятно кино Орфей през август

03 Авг 2022 18:28

 

Рок музикантите от Б.Т.Р. ще изнесат съвместен концерт с екипа на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ Велико Търново. Концертът под надслов „Мюзикъл и рок“ ще бъде представен за първи път пред публика в Пловдив на Лятна сцена ОРФЕЙ на 25.08.2022 г. в 20:30 ч. В него музикантите от Б.Т.Р. ще свирят с оркестъра на великотърновския театър с диригент Маестро Георги Патриков. В програмата като солисти ще участват Наско от Б.Т.Р., Теодора Петрова, Миряна Калушкова и Гергана Стоянова.

По време на концерта рок музикантите за първи път ще изпълняват фрагменти от обичани мюзикъли заедно с оркестъра на театъра. В програмата са включени арии и дуети от мюзикълите „Уестсайдска история” на Л. Бърнстейн, „Фантомът на операта” и „Котки“ на А. Лойд Уебър, както и от неговата рок опера „Исус Христос суперзвезда”. Във втората част ще звучат вечните хитове на Б.Т.Р. в оркестрация за рок група и симфоничен оркестър.

„Мюзикъл и рок“ е вторият интересен музикален проект, който екипът на МДТ реализира в своя юбилеен творчески сезон. Първата успешна съвместна продукция бе концертът „Отражения“ с обичания Орлин Горанов, с който театърът гостува в редица градове в страната. Концертът с Б.Т.Р. също ще бъде представен в турне – Добрич, Шумен, Варна, Русе, на 25 август Пловдив и след това в Стара Загора.

Билети в мрежата на Eventim.bg, Grabo.bg, каса на ДК „Борис Христов“, тел. 0885223552

Main Menu