Кметът Здравко Димитров се срещна с музиканти от Виенския симфоничен оркестър

09 Сеп 2022 18:46

 

„Ще останете очаровани от пловдивската публика“. С тези думи кметът Здравко Димитров прие представители на Виенския симфоничен оркестър. „Тук има истински ценители на класическата музика“, каза още градоначалникът и покани гостите да посетят Голямата базилика и да усетят духа на хилядолетния ни град.
На срещата, на която присъства и зам.-кметът по култура Пламен Панов, бяха Михаел Гюнтер – изпълнителен директор на оркестъра, Александър Бурггасе – концерт майстор, д-р Енс Хубер – член на Борда на директорите на Австрийската икономическа камара. Те споделиха, че още на репетициите снощи са усетили магията на Античния театър и историята, която носи градът. Те пристигат за пръв път в Пловдив, а идеята за тяхното гостуване е на известните в цял свят пловдивчани цигуларят Марио Хосен и диригентът Найден Тодоров.
„Концертите ни тук са исторически за класическата музика. Благодаря на кмета и организаторите от сдружение „Тракия“, благодарение на което имаме възможност да осъществим с Марио тази наша мечта“, каза маестро Тодоров.
В концертите на 9 и 10 септември на сцената ще се качи още един пловдивчанин - контрабасистът Ивайло Йорданов, който от години има привилегията да е част от престижния оркестър.
Началният час и в двете вечери е 20 часа.

Main Menu