„ОСТАВА“ за първи път на Античния театър с юбилеен концерт

22 Сеп 2022 08:52

 

Известната българска група „Остава“ излезе за първи път на сцената на Античния театър с концерт по повод 30-годишнината от основаването на формацията. Членовете на рок бандата се появиха на сцената, аплодирани от своите почитатели. Те започнаха с песни от новия си албум "Кислород". Последваха „Елвис/Радио“, „Моно“, „Самотен“, „Изгубени следи“, „Понеделник“, „Ние сме волни“, „Бесен“, „Поля от слънчогледи“ и др.
Свилен, Жоро, Дани, Алекс и Боян споделиха, че за тях е чест и удоволствие да пеят на сцената на Античния театър и са щастливи, че за първи път се представят на нея с концерт.
Безспорно хитът „Шоколад“ изправи почитателите на „Остава“ на крака, като запяха заедно с вокалистите. Любимата песен се радва на успех близо 20 години. Тя се задържа на първо място в Топ 100 на България повече от месец. През 2004 г. печели наградата на телевизия ММ за „Най-добра рок-алтернативна песен“. Година по-късно става БГ песен за 2005 г. на БГ радио.
Специфичният стил на „Остава“ и запомнящият се глас на Свилен са част от причините да са любими за меломаните вече 30 години. През годините рок бандата има множество изяви в страната и чужбина и десетки клипове.
Голяма част от феновете на „Остава“ бяха на концерта с децата си и заедно се наслаждаваха на новите и стари парчета на българската рок банда. На 7 октомври 2022 г. в Зала 1 на НДК „Остава“ ще изнесат концерт по повод 30-та годишнина от основаването на формацията.
Преди „Остава“ на сцената на Античния театър излезе младата българска група The Lefties, която преди месец представи новото си парче "Секунда".

 

Автор: Екатерина Кючукова 

Main Menu