ИВА ГИДИКОВА премиера на албума „Част от мен” на 3 октомври в Античен театър

27 Сеп 2022 23:45

 

Когато мрачно е...
Когато слънце грее…
Когато търси се душата...
Надеждата е таз, която зрънце ще посее...
А музиката...
Дава, ражда и живее!
/Ива Гидикова /

През 2020 г. излиза първият двоен солов албум на народната певица Ива Гидикова – „Част от мен”. Той съдържа 21 песни – 13 Пазарджишки и 8 авторски на фолклорна основа, по музика и текст на самата Ива Гидикова, обработка и аранжимент – Александър Тодоров. През 2022 г. албумът печели първо място в класацията ,,Надпяване” на БНР и програма Христо Ботев, категория Албум на годината.
Премиера на албума „Част от мен” ще бъде представена за първи път пред жителите и гостите на град Пловдив – на 3 октомври, Античен театър, 19:00 ч. Публиката ще има възможността да се наслади на богато орнаментираните и красиви Пазарджишки песни от „бабината ракла” и новите авторски песни на Ива Гидикова от различни фолклорни области на България, във всяка от които тя влага частица от душата си. Александър Тодоров залага в аранжиментите на по-различни за фолклора музикални похвати и изразни средства, така че всяка да бъде представена според характера й – от фолклорно-битова през сватбарска до ,,етно”.
В програмата на концерта ще бъдат включени и два нови сингъла – ,,Там…високо” и ,,Люлчина песен”, чрез които певицата ще се покаже в малко по – различна светлина. ,,Там…високо” е етно-рок парче и емоционален изблик на авторката, провокиран от сближаването с природата в една от най-чистите й същности. ,,Люлчина песен” е изградена от глас, съпроводен от вокално трио, които са "гръбнакът" на пиесата. Мелодията е с голям амбитус - препратка към грегорианския тип пеене, подкрепен с ортодоксален хармонизъм - преплетен с традиционния ни многоглас.
Специални участници ще бъдат: Александър Тодоров (кавал), Маринела Рангелова, Таня Стоева, Цонка Димитрова (беквокали), Иван Георгиев (гайда), Борислав Гълъбов (гъдулка), Ивелин Божанов (тамбура/китара), Явор Куманов (акордеон), Владимир Великов (клавир), Живко Иванов (ударни).
Билети в мрежата на EVENTIM и билетен център.

Main Menu