Вили Стоянов и „Just Bossa” представят в Цар Симеоновата градина музикалното наследство на големия български композитор Йосиф Цанков

28 Сеп 2022 14:38

 

 

Фестивалът за улични изкуства 6Fest започна вчера със запомнящ се концерт на Иво Димчев в Bee Bop Café. Хореограф, танцьор, режисьор, певец, Иво Димчев не престана да твори и да изнася концерти дори в месеците на пандемията от COVID-19 по различен и алтернативен начин, присъщ за цялостното му творчество - онлайн и в домашни условия. Фестивалът ще продължи до 1 октомври 2022 г. със събития на Сахат тепе, Стария град, Капана, Главната и Цар Симеоновата градина. Входът за всички събития е свободен. Изданието е част от Културния календар на Пловдив и се провежда с подкрепата на Община Пловдив и Национален фонд "Култура". За първи път 6Fest e част и от Есенен салон на изкуствата Пловдив 2022.

Във втория ден на фестивала - 28 септември, от 18:00 ч,. Виенският павилион в Цар Симеоновата градина ще посрещне „Just Bossa”. Тромбонистът Велислав (Вили) Стоянов ще представи за първи път в Пловдив инициативата си да вдъхне нов живот на музикалното наследство на големия български композитор и негов дядо Йосиф Цанков.

На 29 септември (четвъртък) ни очакват два дамски концерта, а мястото е Данов хълм (Сахат тепе), точно под Часовниковата кула. От 18:00 ч. фестивалът започва с Миленита - поп и джаз певица, която има и телевизионни и кино роли. Веднага след нея, от 19:00 ч. е участието на Мила Роберт - актриса и певица.