С юбилейна изложба Снежана Фурнаджиева отбеляза своята 70-годишнина

03 Ное 2022 12:45

 

 

С юбилейна изложба в препълнените с гости, приятели и колеги, зали на галерия „Аспект“, председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева отпразнува своята 70-годишнина. Заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов поздрави рожденичката от името на Кмета Здравко Димитров и екипа на отдел „Култура“ и ѝ поднесе огромен красив букет и поздравителен адрес. Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов ѝ връчи ключа за новия дом на Дружеството на пловдивските художници. В просторното помещение на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ №153 ще се организират изложби, ще се провеждат пленери и културни събития. Там своето място ще намери и графичната база на Дружеството.
В кратка, но емоционална реч, Снежана Фурнаджиева благодари на десетките гости, дошли, за да видят творбите ѝ и да поднесат лично поздравленията си за нейния юбилей.
„Благодаря на Бог, че достигнах тази възраст и всеки един ден е радост и щастие за мен. Не съм обявила специално откриване, защото човек започва да се чуди, като слуша речите - за него или за някой друг говорят“, пошегува се председателят на Дружеството на пловдивските художници.
Тя подчерта, че картините, които са изложени са съвсем нови и отразяват тематиките, които я вълнуват в момента – българския дух, жената, която създава живот, духовната връзка с Космоса и Бог и цветовете, които я правят щастлива.
„Честит рожден ден! Гордея се, че съм тук с Вас, гордея се, че съм Ваш съгражданин. Вие сте не само творец, но и истински боец с кауза. Една от причините Дружеството на пловдивските художници да има толкова много членове и да бъде активно, сте Вие. Бъдете здрава, все така креативна и продължавайте да се борите затова Дружеството да продължава да пише своята история“, обърна се към художничката заместник-кметът Пламен Панов.
После тя духна свещичките на мини торта с цифрите 70 под звуците на „Любовен поздрав“ на Едуард Елгар - изпълнение, което известният цигулар маестро Мичо Димитров изсвири специално за нея.
До края на вечерта Снежана Фурнаджиева продължи да приема поздравления, цветя, подаръци и благопожелания от многобройните гости, които чакаха търпеливо на опашка, а залата трудно побираше. Сред тях бяха още близкият ѝ приятел Цвятко Сиромашки, който и подари специално написан от него разказ, много галеристи, поети, писатели и общественици.

Main Menu