Печат на тази страница

Бляскав музикален уикенд очаква публиката на “Дни на музиката в Балабановата къща” на 26 и 27 ноември

18 Ное 2022 15:05

 

 

Един незабравим музикален уикенд очаква пловдивските меломани на 26 и 27 ноември, като част от програмата на МФ “Дни на музиката в Балабановата къща”. В него ще участват цигуларя Светлин Русев – един от най-изтъкнатите солисти на нашето време, квартет „Филхармоника“, съставен от водачите на отделните групи в Софийска филхармония, именитият квинтет “Пилекадоне” – носител на награда „Златна лира” на СБМТД, талантливите млади оперни певци Стефани Кръстева – сопран и Емил Павлов – тенор и контрабасистът Деян Великов. Към тях ще се присъединят харизматичните младежи Леа Дашкова и Ясен Кадиев, избрани за ролите на Ромео и Жулиета след общонационален кастинг.

В концерта на 26 ноември от 18.30 ч. в Епископската базилика ще прозвучат произведения от Паганини, Пиацола и Милчо Левиев в изпълнение на Светлин Русев и квартет “Филхармоника”.

На 27 ноември от 18.30 ч. в Балабановата къща ще оживеят две от най-великите любовни истории за всички времена – на Ромео и Жулиета от великата трагедия на Уилям Шекспир и на Тони и Мария от “Уестсайдска история” на Ленард Бърнстейн. Вярна на своята дългогодишна мисия за представяне на млади оперни певци на сцената на МФ “Дни на музиката в Балабановата къща”, знаменитата оперна прима Красимира Стоянова подготвя певците Стефани Кръстева и Емил Павлов специално за участието им в музикалния спектакъл “Ромео и Жулиета завинаги”.

Международният фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” е част от Културния календар на Пловдив и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Фондация “МузикАртисимо” и Министерство на културата.

Билети в мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

 

Свързани статии (по етикет)

Main Menu