В духа на старата бохема Старият град събира художници и музиканти в необикновена изложба

18 Сеп 2018 13:03
Ще ни потопи в енергията и света на Петимата големи от групата на пловдивските художници през 60-те и 70-те години на ХХ век – Георги Божилов – Слона, Димитър Киров – Ди Киро, Енчо Пиронков, Йоан Левиев и Христо Стефанов. Ще ни потопи в енергията и света на Петимата големи от групата на пловдивските художници през 60-те и 70-те години на ХХ век – Георги Божилов – Слона, Димитър Киров – Ди Киро, Енчо Пиронков, Йоан Левиев и Христо Стефанов.

 

„В духа на старата бохема“ е една необикновена изложба, която ще ни срещне с едно изумително платно „Закуска в Стария град“ след дълга раздяла. Ще ни потопи в енергията и света на Петимата големи от групата на пловдивските художници през 60-те и 70-те години на ХХ век – Георги Божилов – Слона, Димитър Киров – Ди Киро, Енчо Пиронков, Йоан Левиев и Христо Стефанов.

На откриването на 18 септември от 18.30 часа в къща „Стамболян“ музикантите от Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев и специалния гост - огненият китарист Огнян Видев ще накарат сърцата на публиката да пулсират в ритъма на джаза.

„Има още хиляди причини, които не могат да се опишат, но могат да се изживеят! Елате да ги открием заедно“, призовават от Общински институт „Старинен Пловдив“.

Изложбата е част от програмата на Празниците на Стария град "По трихълмието на времето" и е дълбок поклон пред творците, заради които Пловдив е наречен „Град на художниците“.

Червено
© 2018 PlovdivskiNovini.bg Всички права запазени

Main Menu