Изложбата "Преклонение пред вечността – Атон, Света гора" утре в НБ Иван Вазов

01 Окт 2018 15:22
Изложбата "Преклонение пред вечността – Атон, Света гора" утре в НБ Иван Вазов Изложбата "Преклонение пред вечността – Атон, Света гора" утре в НБ Иван Вазов

 

На 2 октомври 2018 г. в 18.00 ч. на първия етаж - Централното фоайе на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде открита фотоизложбата „Преклонение пред вечността – Атон, Света гора“ на фотограф-художника Косьо Косев. Поредното негово представяне пред публика показва още един поглед към манастирите, нравите и духа на това убежище на човешкия дух. Тя е и своеобразен поклон пред непреходното присъствие на Атон в цивилизацията през вековете.

Косьо Косев е роден в Шумен и на изкуството на фотографията се учи от бележития български фотограф Марк Маркарян. От него той възприема идеите за естетика, прецизност, самобитност. Живял и работил в София, днес Косьо Косев е намерил своето житейско и творческо кътче в китното родопско село Ковачевица. Значими негови предишни изложби са „Мигове от бездните“ – разказ за спелеографските му интереси и „Ковачевица – поезия от камък и дърво“.
„Преклонение пред вечността – Атон, Света гора“ ще може да бъде видяна до 16 октомври 2018 г.

Main Menu