Печат на тази страница

Изобразително изкуство Ателие „Резонанс“ в галерия „Резонанс“

14 Дек 2018 11:40

 

От 17 декември до края на 2018 г. в експозиционните пространства на фоайетата, първи и втори етаж, на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде представена изложба на възпитаниците на детската школа за изобразително изкуство Ателие „Резонанс“ към галерия „Резонанс“. Това е петата изложба на малките художници в библиотеката. Тази година тя е съвместно със Студио „Хомо Луденс“ от село Градина с ръководител Иван Генов.
Ателие „Резонанс“ е създадено на 11 септември 2011 г. Обучението в него е на изключително малки групи, което го прави почти индивидуално. През годините своите напътствия в света на рисуването са получили повече от четиридесет деца. Ръководител на Ателие „Резонанс“ е Николай Маринов, защитил дисертация и подготвящ книга за детското творчество.
Целта на заниманията в школата е наред с усвояването на техниките и похватите на изобразителното изкуство, да учи децата да развиват въображението си, интелекта, индивидуалността и различността. Резултатът от този подход е налице – участие в много изложби, пленери, конкурси и призови места, проявления зад граница…
Откриването на изложбата ще бъде на 17 декември 2018 г./понеделник/ от 17.00 ч. във фоайе Изкуствотека на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив.

 

Main Menu