Ралица и Ваня Бурови доведоха пролетта в „Мексиканската“ къща на Градската художествена галерия /снимки/

22 Мар 2019 16:01

С пъстри птички, кацнали на раменете им, с красиво цвете в ръка и широки усмивки Ралица и Ваня Бурови засилиха пролетното усещане в изложбената зала на къща „Мексиканско изкуство“ в Стария град.
Емоционалната им живопис изпълни пространството с ярки багри и фантазии, заразяваща с темперамента на своите създателки. За творческия вихър, в които са се раждали произведенията, можем да се досещаме и от заглавие на съвместната изложба на двете авторки – „Работилница за смесени чувства“. Въпреки че живеят в София, Ралица и Ваня са свързани с Пловдив, където все си намират повод да дойдат. Двете артистки са дъщери на друг известен художник, при това пловдивчанин, плакиста Рачо Буров. От него им е любовта към изкуството.

Ралица е завършила „Текстил“ в Националната художествена академия при проф. Димо Балев, а преди това "Текстил" и в Средно специално училище за приложни изкуства в столицата. Работи в областта на живописта и иконописта.

Ваня Бурова е възпитаничка на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. В Националната художествена академия в София завършва „Плакат и графичен дизайн“ при проф. Иван Газдов. Експериментира с техники и материали от различни видове изобразително изкуство, но напоследък работи повече живопис.

Съвместната им изложба в "Мексиканската" къща на ул. "Артин Гидиков" ще продължи до 6 април.

Main Menu