Морски полъх в Пловдив

19 Авг 2019 22:31

Изложба живопис "Морски полъх в Пловдив" - Ненко Чанев ще се състои на 22 август от 18.30 ч. в Хеброс ресторант-градина.

За нас, "сухоземните", морето е мечтание. Място, на което да пречистим от праха на рутината тела и души в ласкавите му води. Да бъдем непресторени, разсъблечени и ЖИВИ.

По някакъв вълшебен начин Ненко Чанев съумява да си остане морски човек, но и да ни разбере. Неговите морета са безмълвни и притихнали. Даляните плуват в призрачна виолетова омара, лодките са безлюдни и сънени, рибарските мрежи тръпнат в очакване за улов. На кея самотни фигури очакват целувката на розовата утрин, сенките им са гъсти и мастилени и сякаш току пред очите ти бавно полягат на пясъка. Колоритът е удивително нежен, пудрен, изящните полутонове преливат ласкаво един в друг. В тези пейзажи липсва хоризонт, морето се превръща в небе по силата на някакво тайнство и само лекото сияние на въображаемата граница разделя двете стихии. На фона на лиричния колорит още по-драстично изглежда мощната живописна структура, плътната и категорична мазка, резките акценти. В едно са събрани мъжката и женската страна, своеобразните ин и ян на живописта. И са я превърнали в стихия. Заповядайте да я откриете в неговите творби!

Main Menu