Откриват изложбата "Жените на РЪБ-а" в Ноща на музеите

11 Сеп 2019 10:18

 

Очаквайте неочакваното! В поредната си пета изява „Жените на Ръб-а за Албена Михайлова“ четирите авторки показват отново жива картина – „Облаче ле бяло“, посветена на Албена Михайлова – Бенджи. Цялостното представяне включва видео, инсталация и пърформанс на групата. Пърформансът е с приблизително времетраене 20 минути и се състои от две части: първата в залата и заключителна - в прилежащото парково пространство пред галерията.

14 Септември
от 20 до 21 часа
Представяне на швейцарската мултимедийна група “Ле Рен Прошен” (Бъдещите кралици)
/мултимедиен пърформанс/

В деня след представянето на „Жените на Ръб-а“ се включва известната швейцарска мултимедийна група „Ле Рен Прошен” от Базел, Швейцария. Албена Михайлова – Бенджи работи с групата от края на 90-те и е кръстница на един от албумите им. Кралиците от брега на Рейн крещят своите песни и танцуват валса на времетo, изпълнени с гняв и безсрамие. Тяхната музика изисква здрави зъби – след концертите им си като с прясно насапунисани уши и чиста душа.

Муда Матис, Сус Цвик, Франци Мадьорин, Мишел Фукс са видео и пърформанс артисти и музиканти, носители на наградата за музика на Швейцария за 2019 година.

Main Menu