Изложба "Светлосенки" на Светлана Желязкова

31 Окт 2019 10:24

На 05.11.2019г. /вторник/ от 18:30ч. в галерия "Пловдив" /ул. „Авксентий Велешки“ 20/ ще бъде представена изложбата "Светлосенки" на Светлана Желязкова.

Авторката е завършила магистърска степен по "Сценография на музикално-сценичните жанрове" в АМТИИ - Пловдив и е заместник-председател на Дружество на пловдивските художници.

Участвала е в национални и международни изложби. В своето творчество тя успява да се заяви като художник, който отстоява себе си и личния си поглед към света. Нейни картини са притежание на частни колекции в Англия, Япония, САЩ, Германия, Русия и др., както и в много градове на нашата страна.

Настоящата изложба потапя зрителя не само в богатството от цветове, но и в контрастно отразените състояния чрез силата на светлосенките, чрез единоборството между мрака и светлината, които преобразяват образите и внушават различни мисли и настроения у наблюдателя. Главен образ в творбите отново е жената, която макар да е крехка и нежна може да понесе и тежестта на планина на гърба си. Тя може да е изпълнена с тревоги и страхове, но е способна да се отърси от тях, да ги преодолее, да извоюва свободата си, да постави ново начало и да се осмели да мечтае.

Експозицията ще продължи до 25.11.2019 г.

 

Main Menu