Печат на тази страница

Откриване на изложба „Графично ателие 2019“

05 Ное 2019 12:41

Сдружение „Графично ателие“ ви кани на откриване на изложба - графика на 5 ноември 2019 г., вторник, от 17.30ч.. в галерия „Arsenal of Art“ в кв.Капана. Събитието се осъществява по проект „Графично ателие – 2019“, подкрепен от Община Пловдив.

Поредното издание на „Графично ателие Пловдив“ отново доказва многообразното третиране на една от най-привлекателните графични техники – литографията и комбинирането ѝ със сродни техники, какъвто е ръчния офсет, даващ добра възможност за фотографски изображения.

И тази година високото ниво на участниците е налице. Свои графики ще представят Ангел Гешев, Атанас Хранов, Румен Нечев , Николай Няголов и Янко Ненов.

Перфектността на майстора печатар Спас Халачев, наречен умдрукер е гаранция за технологично високото ниво на графичния отпечатък.

Артистите са обединени от интереса си към графичното изкуство. Техните произведения показват възможностите на различни класически и нетрадиционни печатни техники - от дълбокия печат през литографията, сериграфията и офсета. Новите технологии на съвременната епоха предлагат неограничено поле за експеримент. В изложбата ще бъдат показани литография, офорт, aлография, офсет, и др. Целта е да се покаже резултата от свободното комбиниране на различни печатни техники, което подхранва и обогатява артистичния израз.

Графичният отпечатък има много широка публика и колекционери в цял свят. Сдружение „Графично ателие“ работи за създаването на отворено общество от любители и познавачи, както и за развитието на майсторско ателие за печат, където артистите, търсещи предизвикателствата на графичното изкуство, ще намерят професионално съдействие от високо квалифициран майстор печатар – умдрюкер.

„Графично ателие“ се осъществява с дългогодишната подкрепа на Община Пловдив. Това е неговото 23-то издание.

Main Menu