Печат на тази страница

Откриха изложбата "Фотодесант" на военния фотограф Вилхелм Йоцов /снимки/

09 Ян 2020 15:23

Вчера, 8 януари 2020 година, във Военен клуб - Пловдив беше открита фотоизложба на военния фотограф Вилхелм Йоцов. Изложбата е под мотото "Фотодесант" и се организира с подкрепата на Съвместно командване на силите. Фотографът беше представен от командира на СКС генерал-майор Явор Матеев.

Вилхелм Йоцов работи от 20 години като фотограф в системата на Министерството на отбраната. Във фотосите си той е запечатил хиляди мигове от живота и службата на няколко поколения военнослужещи от Българската армия, а през последните години и на военнослужещи от страните членки на НАТО.

Във фотоизложбата са уловени и мигове по време на провеждането на военни национални и международни учения на територията на нашата страна.

Вилхелм Йоцов е роден на 6 октомври 1958 година. Завършил е Сержантското училище «Георги Измирлиев», след което е назначен за взводен командир в Първа софийска дивизия. В периода 1988 – 2000 година е началник на конферентния център в сградата на МО – 2. В момента е цивилен служител - военен фотограф към военно формирование 22970.

Main Menu