Илиян Савков с изложба в пловдивската галерия "Етерна"

11 Сеп 2020 19:11

В пловдивската галерия "Етерна" миналата вечер бе открита изложба със заглавие "Отвъд хоризонта" на художника Илиян Савков. В нея авторът представя свои творби от последните две години, като самият той споделя, че това е един "особен" период, някак демаркационен, за неговото творчество.

Сред картинния сет в артистичното пространство в Безистена на Главната улица присъстват рисунки, портрети и една серия абстрактни масла на платно.

Илиян Савков е роден в Кричим. Завършва Английската гимназия в Пловдив. Работи живопис, карикатура, рисунки, колажи. Дълги години е карикатурист на вестник "Стандарт". Носител е на много награди от конкурси за карикатура от България, както и от форуми в Сърбия, Япония, Хърватия, Русия, Турция, Италия.

Негови самостоятелни изложби живопис са показвани в Българския културен институт- Варшава, Класици на изобразителното изкуство, Пловдив, Артеа център, Варна, Галерия Фойлз- Лондон, Българско посолство – Лондон.

Изложбата в Галерия "Етерна" откри галеристът Стоян Даскалов, а авторът и творческите му търсения представи изкуствоведа Вихра Григорова.

Сред гостите на откриването бяха заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, бизнесмени, колекционери, колеги-художници, приятели и почитатели на автора.

Main Menu