„Ветрове от времето“ – ретроспекция на Димитър Маринов в Градската галерия

02 Окт 2020 14:11

 

 

На 7 октомври от 18.30 часа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“№15 (втори етаж) ще бъде открита изложбата „Ветрове от времето“ с автор Димитър Маринов.
Тя има ретроспективен характер и съдържа творби, плод на десетилетни авторови търсения в изкуството.
Целият професионален път на Димитър Маринов е свързан с екологията – като изследовател и преподавател, но научната сфера съставя едната половина на неговата личност. Другата е изпълнена с изобразително изкуство. Димитър Маринов рисува, откакто се помни. Пробва акварел, масло, колаж. Не поема по традиционните стъпала на изграждане на художника – специализирано средно и висше образование, но артистичният свят на хората на духа и въображението го привлича неустоимо и досега. Преди три десетилетия липсата на диплома от художествено училище се оказва непреодолимо препятствие пред професионалната му изява. Въпреки това той успява да участва в алтернативни форуми за изкуство и печели награди.
В по-нови времена художникът се представя в съвместни и самостоятелни изложби в Германия и Италия.
Най-сетне сега с огромно вълнение Димитър Маринов се подготвя за среща с изкушената публика в пространството на Градската художествена галерия. Надява се, че ретроспекцията на създаденото от него през годините ще развълнува и посетителите.
Изложбата ще продължи до 27 октомври.

Main Menu